Általánosságban...

„Rosszul megcsinált világban élhetünk.” -mondta Dusán és énekelte Katona Klári anno...
Sok változás azóta sem történt abból a fontos szempontból, hogy az iskolai oktatás hogyan készít fel minket az életre. Szerintem nem nagyon! Az egyik legfontosabb dologról, ami már megszületésünk előtt ránk akaszkodik és halálunk után is velünk marad, amíg az örököseink le nem kaparják rólunk, arról nem sok szó esik. Ez a pénz. A pénz amiből lehet sok vagy kevés, de az, hogy szükséges az élethez az biztos.

Még egy érdekesség erről a dologról. Szinte mindenkinek van kedvenc fodrásza, péksége, vendéglője, trafikja, újságosa, hentese, piaci kofája, kisboltja, áruháza, autószerelője, fogorvosa, varrónője, turkálója, színháza, mozija vagy utazási irodája, edzőterme és persze személyi edzője, és a jó ég tudja, hogy mi mindene, de személyi bankárja nincs.
Vajon miért? Mert az iskola felkészít mindenkit arra, hogy hogyan kezelje a pénzét, egy banki szerződésen melyik rubrika mit jelent, mi az, hogy hitel, mi a különbség a fix kamat és a fix kamatperiódus között, mi az az „apró betűs...”? Hát nem!
Vagy talán csak azért nincs, mert egy személyi bankár nem kerül semmibe és mivel ingyen van nincs is értéke...

Ez pedig nem igaz! Gondoljunk a sikeres emberekre, művészekre, sportolókra. Nekik „menedzserük” van. Egy szakember akinek érdeke, hogy jól intézze a pénzügyi dolgokat, hiszen ebből él. Persze, tudom, hallom, hogy botrányok is vannak, a menedzser meglopja a megbízóját, erről harsog a média és az internet. De miért? Mert ritka. Ha mindennapos lenne senkit sem érdekelne... Kit érdekel, hogy ma is felkelt a Nap? Senkit! De majd ha egyszer nem kell fel... ✸
A személyi bankár viszont nem fér a pénzedhez, nem tud meglopni, csak segíteni tud abban, hogy mit kezdj a pénzeddel ha van, vagy ha nincs.

Ha ezek után megfogalmazódott egy igény, és egy félórás beszélgetést megérhet, csak egy telefon, és megbeszélhetünk egy találkozót. Itt egy telefonszám,
+36 30 173 4608
ha megcsörren, én felveszem!